Thursday, June 29, 2006

Multilong


Det var 2005, det var mai og det var russetid. Jeg våknet til Voss hudflidskole sin humanitæraksjon. Overprisede, ubrukelige pins solgt av bakfulle ungdommer i kostymer.
Atle og meg fant fort ut at dersom man ikke var jente med dyp utrigning var ingen interesert i å kjøpe noe som helst fra noen av oss. Det var da ideen kom. Det var da vi oppdaget multilongen.

Det begynte rolig som ballong i ballong. Etterfulgt av ballong i ballong i ballong. For så å utvikle den fantastiske vann i ballong, i ballong i ballong. Ballongen kunne nå sprekke tre ganger før man ble våt. Fantastisk.

Dagene gikk, og til tross for et mye omtalt stønt ble ingen endring gjort i praktis. Ikke på lenge, ikke før Irem fylte 20. Forholdene var perfekte. Vi hadde ballonger, vi hadde pumpe og vi var oppspilte. Denne gangen skulle rekorden brytes. Ballong i ballong gikk greit. Ja med pumpen var til og med tangeringen ballong i ballong i ballong en lek. Lykken var stor da vi i de sene kveldstider klarte å pakke fem ballonger sammen til rekordballongen.

Etter mange 80-talls sclagers kom det uungåelige forslaget. Atle kom med 6 lufttomme ballonger i hendene og et innbydende blikk. Kunne det la seg gjøres?
Det tok tid. Det tok krefter. Men etter mye arbeid hadde vi klart å putte fem ballonger inn i ytterballongen. Nå var det tid for pumpe. Trykket var stort, og pumpen tung. Men da først ballongen ga etter var den ikke helt sikker på hva farge den skulle ha. For inne i den gule ballongen var alle regnbuens farger (kanskje med unntak av fiolett og indigo).
Ballongen var merkelig. Men mest av alt var ballongen tung. For denne ballongen falt 6 ganger så fort til bakken som en vanlig ballong. Og sprakk den en gang hadde den 5 liv igjen. Multilongen var komplett!

Tenk om denne tankegangen kunne komme andre produkter til gode. Tenk den usprekkelige kondomen, eller enda bedre. Tenk den senteksploderende bombe. Bomben kan slippes over fem storbyer før den sprenger den sjette byen. Krigens ofre hadde sunket til en sjettedel. En drøm? Ja. Men absolutt mulig.

7 Comments:

At 5:40 AM, Anonymous Anonymous said...

Eg lika bloggen din, Marius!
Og denne multilongen tirra nysgjerrigheten min, så planen for dagen - sett vekk frå å reisa til byn å drikka utepils - blir å kjøpa ballongar. Får du telefon fra et irritert tøs, så er det nok berre meg som ikkje er smart nok til å greia dette!

Ha ei fantastisk helg!

 
At 7:13 AM, Blogger Kjersti said...

Could it be?
Dette har du aldri fortalt om før. Dette kom som et sjokk.

 
At 1:08 PM, Blogger Beth'an said...

fin tegning, your own work? HEHE=)

 
At 5:19 PM, Blogger Marius said...

Nei, tegningen er faktisk en original Stravinsky. Crazy de der ekspresjonistene.

 
At 7:19 AM, Blogger Simon said...

bomber er til for å drepe, marius.

 
At 7:20 AM, Blogger Simon said...

forresten så var den setningen min et veldig godt eksempel på viktigheten ved å bruke komma.. :P

 
At 1:20 AM, Blogger OK said...

Fantastisk idé. Eg bøyer meg i støvet.

Kombinasjonen av (mykje) helium/hydrogen og (litt) vatn - ein flygande vassballong - lyt prøvast ut.

 

Post a Comment

<< Home